Genoeg stemmen binnen voor referendum tegen afvalbeleid

Goed nieuws! Het referendum tegen het nieuwe afvalbeleid komt er. Duizenden Zoetermeerders tekenden verzet aan. Ook de PVV is en blijft tegen het beleid dat niet alleen onze inwoners op extra kosten jaagt, maar ook meer overlast en stank zal veroorzaken. 

Zo is het college o.a. van plan om de restafval-containers, beter bekend als de grijze bak, i.p.v. twee keer in de 4 weken nog maar eens in de vier weken op te halen, en wil het college stoppen met de gratis inzameling van (grof)vuil. Ook wil het college een extra oranje bak voor PBD afval. Heeft de Zoetermeerder niet genoeg aan eens in de 4 weken, en die kans is groot, dan laat het college u extra betalen. Voor mensen met een ondergrondse container gaat er ook het een en ander veranderen. Zij moeten volgens het nieuwe beleid per aanbieding gaan betalen.

Dit alles in het kader van méér afvalscheiding, terwijl een groeiend aantal gemeenten stopt met gescheiden afvalinzameling, vanwege het feit dat gebruik van moderne na-scheidingsinstallaties véél efficiënter en gemakkelijker is.

Onze fractie maakt zich grote zorgen over de verstrekkende nadelige consequenties die de plannen van het college hebben. Wij vrezen uitpuilende bakken, extra kosten voor onze inwoners, en nog verdere vervuiling dan nu al het geval is. Wat de PVV betreft gaat dat niet door!

Zie ook onze schriftelijke vragen van 27-07-2020: 

''Plannen wijziging afvalbeleid onacceptabel. Hou onze stad leefbaar!''

 

 
 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...