PVV bevraagt college over lonkende fusie MAVO Zoetermeer

Stichting Stedelijk Voortgezet Onderwijs Zoetermeer (SSVOZ) kampt met teruglopende leerlingenaantallen en financiële problemen en wordt daarom per volgend jaar overgenomen door Lucas Onderwijs. De gemeenteraad moet hier op 12 oktober nog wel haar akkoord aan geven, want er is vanuit de gemeente nog 2,7 miljoen euro nodig om de fusie mogelijk te maken.

PVV Zoetermeer heeft nu vragen aan het college gesteld, naar aanleiding van een artikel op Omroep West. Hieruit blijkt dat MAVO Zoetermeer, één van de SSVOZ-scholen aan de Dr. J.W. Paltelaan, het als één van de weinige scholen binnen de koepel wél goed doet. Toch moeten de circa 150 leerlingen straks ergens anders naartoe.

'Kunt u aangeven wat er in totaal is geïnvesteerd (met indien mogelijk een uitsplitsing naar betrokken organisaties) om deze succesvolle mavo te realiseren en deelt u de mening dat het je reinste kapitaalvernietiging is om na 1 jaar al de stekker te trekken uit deze uitstekend functionerende school?'

'Kunt u aangeven wat er voor nodig is om de sluiting van de zeer succesvolle MAVO Zoetermeer te voorkomen en deze school te redden, zodat hierover door de raad een besluit kan worden genomen?'   

BRON:

https://zoetermeersdagblad.nl/Lokaal/pvv-bevraagt-college-over-lonkende-fusie-mavo-zoetermeer

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...