Geweldsgolf in Zoetermeer: ‘Het loopt de spuigaten uit, tuig is de baas in straten’

Er is sprake van een geweldsgolf in Zoetermeer, vindt de PVV. De lokale partij maakt zich ernstig zorgen om de stad.

,,In een week tijd was het bijna elke dag raak”, doelt PVV-fractievoorzitter Jeremy Mooiman onder meer op de overval met een steekwapen op Goudinkoop Florin, de mishandeling van twee tieners in natuurgebied de Nieuwe Driemanspolder en het voorval waarbij twee handhavers gewond raakten in de Rockanjestraat.

,,Dat moet een wake-upcall zijn. Tijdens het veiligheidsdebat kwam nog geen aanpak voor de korte termijn. Terwijl we zien dat het geweld de spuigaten uitloopt.”

De PVV stelde schriftelijke vragen vanwege de ‘golf aan overvallen en andere gewelddadige misdrijven’. Mooiman: ,,Er moet iets gebeuren om dit in de kiem te smoren. Wij horen van veel inwoners dat zij graag cameratoezicht in de straat willen aanvragen, maar dat zij telkens tegen een muur aanlopen bij de gemeente. Dat moet veel simpeler kunnen.”

,,We willen ook informatie over een variant op de Rotterdamwet, omdat het ook fout gaat met probleemgezinnen. Het zijn problemen die al jaren onopgelost blijven. Het kan niet zo zijn dat tuig de baas is in bepaalde straten. Het gaat zo niet de goede kant op met Zoetermeer.”

BRON:

https://www.ad.nl/zoetermeer/geweldsgolf-in-zoetermeer-het-loopt-de-spuigaten-uit-tuig-is-de-baas-in-straten~aa52bcb6/

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...