'Aanvragen cameratoezicht in Zoetermeer moet gemakkelijker'

Het moet voor bewoners gemakkelijker worden om bij de gemeente een verzoek in te dienen voor cameratoezicht. Daarvoor pleiten PVV Zoetermeer, VVD Zoetermeer en Partij Democratie voor Zoetermeer (PDvZ) in een motie gericht aan het stadsbestuur.

'Er bestaat momenteel geen gemakkelijke (digitale) procedure om cameratoezicht aan te vragen, terwijl onze stad last heeft van structurele overlast in bijna alle wijken, en veel inwoners hebben aangegeven de mogelijkheid te willen hebben om een aanvraag in te dienen', zo menen de partijen.

Burgemeester Michel Bezuijen nam recent het besluit om in de wijk Oosterheem, bij de Rockanjestraat en Poortugaalstraat, camera's te laten plaatsen vanwege de overlast en (gewelds)incidenten die daar in de voorbije maanden hebben plaatsgevonden.

PVV, PDvZ, en VVD willen dat burgers op een eenvoudige wijze een aanvraag kunnen indienen, waarna deze getoetst wordt door de gemeente.

BRON:

https://zoetermeersdagblad.nl/Lokaal/aanvragen-cameratoezicht-in-zoetermeer-moet-gemakkelijker

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...