PVV Zoetermeer bevraagt college over cybercrime

PVV Zoetermeer heeft aan het college vragen gesteld over de toename van cybercriminaliteit in de stad in 2020.

'Uit berichtgeving blijkt dat de politie tussen januari en december 2020 bijna vier keer zo veel cybercriminaliteit gerelateerde misdrijven heeft geregistreerd t.o.v. dezelfde periode in 2019. Gedacht moet dan worden aan bijvoorbeeld computervredebreuk en ransomware', aldus de PVV.

De partij maakt zich grote zorgen over de gepresenteerde cijfers van de politie. 'We moeten voortvarend aan de slag om onze inwoners en ondernemers weerbaarder te maken tegen cybercrime. Onze fractie wil graag weten wat inmiddels de status is van bijvoorbeeld de te organiseren sessies met experts, waar onder andere MKB'ers op de hoogte kunnen worden gebracht van de verschillende digitale gevaren en daar met hun vragen terecht kunnen.'

De PVV vroeg in september 2020 via een set raadsvragen met de titel 'Ondernemers weerbaarder maken tegen cybercrime' al aandacht voor deze problematiek. In de beantwoording op de schriftelijke vragen toen, reageerde de gemeente positief op enkele voorstellen van de PVV-fractie. 

BRON:

https://zoetermeersdagblad.nl/Lokaal/pvv-zoetermeer-bevraagt-college-over-cybercrime-/

 
 
 
 
 
 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...