Zoetermeerse politiek zet streep door komst van windmolens bij Van Tuyllpark en Plas van Poot

In en nabij het Van Tuyllpark en de Plas van Poot komen geen windmolens. Dat hielden enkele Zoetermeerse partijen tegen.

De omgeving van het Van Tuyllpark en de Plas van Poot werden gezien als mogelijke locatie voor windturbines. Daar staken de PVV, Zó! Zoetermeer, CDA, en PDvZ een stokje voor. Hun ingediende motie hiertegen werd aangenomen door de raad.

Uit onderzoek blijkt dat de plaatsing van windturbines een negatieve invloed heeft op de natuurgebieden en de aanvliegroutes van vogels en vleermuizen. ,,Het college wilde in het Van Tuyllpark en bij Lansinghage al geen windturbines, maar zeer dichtbij was er nog wel de mogelijkheid. Windmolens passen gewoon niet in dat gebied. Zowel woon- als natuurgebieden moeten we daartegen beschermen. Ze veroorzaken veel overlast, ontsieren het landschap en brengen schade toe aan de natuur”, aldus PVV-fractievoorzitter Jeremy Mooiman. Eerder nam de raad al PVV-moties aan om geen windturbines in het Westerpark of Balijbos toe te staan.

Zonlocaties

Zoetermeer gaat wél aan de slag met het plan om voor 2030 liefst 30 tot 40 procent van de daken, geluidswallen en parkeerplaatsen te laten voorzien van zonnepanelen. Zo komen er mogelijk twee zonlocaties bij de Roeleveenseveld en baggerdepot Oosterheem.

BRON:

https://www.ad.nl/zoetermeer/zoetermeerse-politiek-zet-streep-door-komst-van-windmolens-bij-van-tuyllpark-en-plas-van-poot~aa256f07c/

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...