Ondernemers opgelucht: reclameborden weer toegestaan in Stadshart

Goed nieuws voor ondernemers in het Stadshart: reclameborden zijn weer toegestaan. De gemeente gaat de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aanpassen, zodat winkeliers weer uitstallingen mogen plaatsen.

Wanneer de winkels open mogen, kunnen ondernemers in het stadscentrum uitstallingen plaatsen aan de gevel van het pand, op eigen terrein. De gemeenteraad had tot 8 januari de tijd om eventuele bedenkingen te uiten tegen het tijdelijk toestaan van het plaatsen van te verkopen producten, maar dat is niet gebeurd. 

Kort geding

Meerdere ondernemers beklaagden zich over het mislopen van omzet door het uitstallingenverbod. De PVV Zoetermeer nam het voor hen op en diende een motie in over het evalueren van het verbod. De motie werd aangenomen, maar lange tijd gebeurde er weinig. Halfords en Primera eisten daarop een gesprek met toenmalig burgemeester Jan Pieter Lokker. Zij hadden zelfs plannen voor een kort geding tegen de gemeente. 

Zover kwam het niet, wel gingen de winkeliers in gesprek met wethouder Jan Iedema. Nu lijkt het probleem, na bijna een jaar, opgelost. De ondernemers worden over de nieuwe regels rondom de uitstallingen ge├»nformeerd.

BRON:

https://www.ad.nl/zoetermeer/ondernemers-opgelucht-reclameborden-weer-toegestaan-in-stadshart~a0550d05/

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...