Station Zoetermeer nog minder populair: ‘Stad met bijna 125.000 inwoners verdient beter dan dit’

Was Station Zoetermeer vorig jaar al ver onderin de lijst van meest gewaardeerde stations te vinden, afgelopen jaar daalde de waardering nóg verder. 

Dat blijkt uit de Stationsbelevingsmonitor 2020 dat in opdracht van ProRail en NS is gehouden onder bijna 70.000 reizigers. Gemiddeld is 79 procent van de reizigers positief. Station Den Helder-Zuid was met 25 procent tevredenheid het minst populair. Het meest gewaardeerd is Klimmen-Ransdaal.

Topscore

LansingerLand-Zoetermeer doet het relatief goed met een duim omhoog van 84 procent van de reizigers en staat daarmee in de bovenste helft van de lijst. Het in 2019 opgeleverde station kreeg dat jaar meteen een topscore, maar heeft moeten inleveren. 

 Middenmoter station Zoetermeer-Oost kreeg een voldoende van 64 procent van de passanten. Dit station scoort nu hoger dan eerdere metingen. In 2014 gaf nog minder dan de helft van de reizigers het station aan de Eerste Stationsstraat een voldoende. Voor het Zoetermeerse  ‘hoofdstation’ gaf nèt de helft een voldoende. Dat is lager dan vorig jaar. Daarmee belandt station Zoetermeer opnieuw bij de slechtst beoordeelde stations van Nederland. 

Bedenkelijk

De raadsleden Jeremy Mooiman en Peter Smitskam van de PVV vragen het stadsbestuur om het stationsgebied aan te pakken. ‘Een stad met bijna 125.000 inwoners verdient beter', stellen ze. ‘Hoewel treinstations in eerste instantie de verantwoordelijkheid zijn van de NS, is de bedenkelijke staat van station Zoetermeer de PVV al langere tijd een doorn in het oog. Een hoofdstation moet toch gezien worden als visitekaartje van de stad.’

Ze worden waarschijnlijk op hun wenken bediend. Er staat al een metamorfose voor het stationsgebied in de planning: een grote stationshal, een fietsenstalling en een busstation boven de A12.  

BRON:

https://www.ad.nl/zoetermeer/station-zoetermeer-nog-minder-populair-stad-met-bijna-125-000-inwoners-verdient-beter-dan-dit~ab8f9b1d/

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...