Wordt het in de toekomst mogelijk om Zoetermeerders gedwongen van het gas af te halen?

Wordt het in de toekomst mogelijk om Zoetermeerders gedwongen van het gas af te halen? En wat gaat het kosten om in 2040 heel Zoetermeer van het gas af te hebben? Deze en andere schriftelijke vragen over een aardgasvrij Zoetermeer stelt de PVV-fractie aan het college van b en w. 

De PVV-fractie merkt op dat Amsterdam niet in 2050, maar net als Zoetermeer al in 2040 een aardgasvrije stad wil zijn. Het prijskaartje dat aan die versnelling hangt, is daar becijferd op tien miljard euro. Maar ook blijkt volgens de PVV uit een overleg tussen de gemeente Amsterdam, woningbouwcorporaties en de energieleverancier dat warmtelevering uit een warmtenet voor bewoners duurder uitvalt dan gas. 

Vergelijking

Omdat de PVV-fractie vindt dat de situatie in Zoetermeer vergelijkbaar is met die van Amsterdam, wil het verder ook weten wat de kosten voor Zoetermeer zijn en wat die zijn als er voor 2050 wordt gekozen. Ook vraagt ze wat de kosten voor Zoetermeerders zijn van een warmtenet in vergelijking met aardgas. De fractie wil ook weten of er al een juridische mogelijkheid bestaat of dat de gemeente daar aan werkt om bewoners gedwongen van het gas te halen. ,,Dat zou voor onze fractie onacceptabel zijn”, schrijft het.

BRON:

https://www.ad.nl/zoetermeer/wordt-het-in-de-toekomst-mogelijk-om-zoetermeerders-gedwongen-van-het-gas-af-te-halen~a30ed048/


 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...