Aangenomen motie PVV Z'meer over kosten energietransitie

Een PVV-motie die oproept tot het in kaart brengen van de kosten van een aardgasvrij Zoetermeer in 2040 en 2050 is door de raad aangenomen via briefstemming.

'Buiten het feit dat onze fractie tegen de huidige energietransitie is, moet ons inziens altijd duidelijk zijn wat de kosten van grote beleidsvoornemens zijn', aldus de lokale PVV.

In het klimaatakkoord en in de klimaatwet staat dat de gebouwde omgeving in 2050 aardgasvrij dient te zijn. Op alle bestuurslagen wordt erkend dat dit een forse uitdaging is. 'Desondanks hanteert het Zoetermeerse college de doelstelling om al in 2040 aardgasvrij te zijn. Tien jaar eerder dan waar de wet ruimte voor biedt. Deze doelstelling heeft grote impact.'

De PVV heeft meermaals schriftelijke vragen gesteld om de kosten van deze doelstelling te achterhalen. Recent bleek uit antwoorden op PVV-vragen dat het college de extra doelstelling hanteert zonder te weten wat het gaat kosten om al in 2040 aardgasvrij te zijn, of wat aardgasvrij 2050 zou kosten.

'Onze fractie maakt zich grote zorgen. Het is gezien de ingrijpende financiƫle aard van de transitie van ontzettend groot belang dat duidelijk is wat de kosten zijn van een aardgasvrije stad in 2040 en 2050, zodat weloverwogen besluiten kunnen worden genomen.'

BRON:

https://zoetermeersdagblad.nl/Lokaal/aangenomen-motie-pvv-zmeer-over-kosten-energietransitie

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...