PVV wil duidelijkheid over kosten aardgasvrij

De motie van PVV, Zó!, CDA, PDvZ, en VVD is aangenomen. Met de motie wilden de partijen dat de kosten van een aardgasvrij Zoetermeer in 2040 én 2050 in kaart worden gebracht.

Zoetermeer - In het klimaatakkoord en in de klimaatwet staat dat de gebouwde omgeving in 2050 aardgasvrij dient te zijn. Op alle bestuurslagen wordt erkend dat dit een forse uitdaging is. Desondanks hanteert het Zoetermeerse college de doelstelling om al in 2040 aardgasvrij te zijn.

"De PVV heeft meermaals schriftelijke vragen over de kosten van deze doelstelling gesteld. Recent bleek uit antwoorden op onze vragen dat het college de extra doelstelling hanteert zonder te weten wat het gaat kosten om al in 2040 aardgasvrij te zijn, of wat aardgasvrij 2050 zou kosten", zegt fractievoorzitter Jeremy Mooiman. "Onze fractie maakt zich grote zorgen. Het is gezien de ingrijpende financiële aard van de transitie van ontzettend groot belang dat duidelijk is wat de kosten zijn van een aardgasvrije stad in 2040 en 2050, zodat weloverwogen besluiten kunnen worden genomen. "

Mooiman vervolgt: "Buiten het feit dat onze fractie tegen de huidige energietransitie is, moet ons inziens altijd duidelijk zijn wat de kosten van grote beleidsvoornemens zijn." Daarom werd de motie ingediend die werd aangenomen door de gemeenteraad.

BRON:

https://www.streekbladzoetermeer.nl/reader/72754/1627030/pvv-wil-duidelijkheid-over-kosten-aardgasvrij

PVV_Aardgasvrij_Kosten_Jeremy-Mooiman.png

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...