Verkeersveiligheid voor fietsers moet beter: ‘Pak te smalle Zoetermeerse fietspaden aan’

Het moet gedaan zijn met te smalle fietspaden in de stad, vindt de PVV. Die vindt dat de verkeersveiligheid voor fietsers in Zoetermeer beter moet.

De partij reageert op de resultaten van een enquête van de Zoetermeerse afdeling van de Fietsersbond, waaruit blijkt dat fietsers ervaren dat auto’s en scooters te hard rijden, ze rakelings ingehaald worden en de fietspaden te smal zijn. Die smalle fietspaden betreft vaak de tweerichtingenpaden en vooral in coronatijd is dat een lastige kwestie, constateerde de Fietsersbond. Die maakt zich dan ook zorgen over de veiligheid van fietsers in Zoetermeer.

Betrekken

PVV-raadsleden Jeremy Mooiman en Peter Smitskam delen die zorgen en willen nu van het stadsbestuur weten wat er aan gedaan wordt om de verkeersveiligheid te verbeteren op de fietspaden tussen school en thuis. Ook willen ze weten wat er gebeurt om te hard langsrijdende scooters en auto's aan te pakken.

Om de problemen aan te pakken heeft de fietsersbond werkgroepen opgericht die ambtenaren en de politiek gaan benaderen over belangrijke kwesties. De PVV’ers horen graag van het stadsbestuur hoe die de samenwerking met de Fietsersbond ziet en de Zoetermeerders daar ook bij wil betrekken.

BRON:

https://www.ad.nl/zoetermeer/verkeersveiligheid-voor-fietsers-moet-beter-pak-te-smalle-zoetermeerse-fietspaden-aan~a8089e63/

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...