PVV wil dat college werk maakt van fietsveiligheid

Uit een enquête van de Zoetermeerse Fietsersbond blijkt dat er op qua veiligheid van fietsers nog het nodige valt te verbeteren in Zoetermeer. Met name de fietspaden richting school kunnen beter. PVV Zoetermeer wil van het college weten welke maatregelen worden genomen naar aanleiding van de uitkomsten van deze enquête.

Zoetermeer - Uit de enquête komt naar voren dat inwoners van Zoetermeer verlangen naar veilige fietsroutes door de stad, en dan met name op wegen tussen huis en scholen. Het blijkt dat veel problemen zich voordoen op fietsroutes richting school. Ook bij overgangen van fietspaden naar gemengd verkeer zijn er problemen zichtbaar. Oorzaak is het ontbreken van een vaste structuur.

PVV Zoetermeer maakt zich zorgen over de bevindingen van de Zoetermeerse Fietsersbond. De fractie wil van het college weten wat er mee wordt gedaan. Of er bijvoorbeeld maatregelen worden genomen om de verkeersveiligheid op de huidige (te) smalle fietspaden en de wegen naar scholen te verbeteren. En ook of het stadsbestuur van plan is om de overgangen van fietspaden naar gemend verkeer veiliger te maken. Tevens wil de PVV dat er wat wordt gedaan aan te hard rijdende auto's en scooters. Ook dit brengt de veiligheid van de fietser in het geding.

BRON:

https://www.streekbladzoetermeer.nl/reader/72755/1639756/pvv-wil-dat-college-werk-maakt-van-fietsveiligheid

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...