Zorgen over verkeersveiligheid in Zoetermeer: ‘Valt op dat er veel verkeersongevallen zijn’

De gemeente Zoetermeer moet meer doen om de verkeersveiligheid aan te pakken om zo het aantal verkeersongelukken te verminderen. Dat is de mening van de PVV Zoetermeer, die hier schriftelijke vragen over heeft gesteld.

,,Het valt op dat er in Zoetermeer de laatste tijd veel verkeersongevallen plaatsvinden”, laat PVV-fractievoorzitter Jeremy Mooiman weten. Hij geeft enkele voorbeelden van ongelukken in slechts twee weken tijd. ,,Met name op de Amerikaweg is het de laatste tijd met regelmaat raak. De PVV Zoetermeer maakt zich zorgen over de verkeersveiligheid in de stad en zou daarom graag zien dat op plaatsen waar vaak sprake is van verkeersongevallen, maatregelen worden genomen die de veiligheid verhogen en daarmee het aantal gewonden of erger terugbrengen.”

Inwoners

De PVV wil van de gemeenteraad weten welke plekken in de stad op de planning staan om daar de verkeersveiligheid te verbeteren en met welke maatregelen dat moet gebeuren. Ook stelt de partij voor om meer gebruik te maken van de kennis van inwoners. ,,Zij kennen immers de lokale situatie goed, zodat de gemeente een werkwijze op kan zetten om samen met onze inwoners onveilige locaties te identificeren.”

BRON:

https://www.ad.nl/zoetermeer/zorgen-over-verkeersveiligheid-in-zoetermeer-valt-op-dat-er-veel-verkeersongevallen-zijn~ada9fac2/

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...