Zoetermeer gaat energiearmoede te lijf

De gemeente Zoetermeer gaat meer doen om burgers met lagere inkomens te beschermen tegen de steeds hoger wordende energieprijzen. 

Tijdens de gemeenteraad waarin de begroting voor 2022 werd goedgekeurd, drong een meerderheid van de raadsleden op voorstel van de PVV aan op een onderzoek naar hoeveel Zoetermeerders in de problemen komen door de stijgende energieprijzen. Het college moet volgens dit voorstel met oplossingen komen voor hoe minder draagkrachtige Zoetermeerders tóch hogere energiekosten kunnen dragen.

Jaar

De PvdA vroeg bovendien aandacht voor problemen waar mensen die toch al weinig hebben in terecht kunnen komen door de stijgende kosten van gas en elektriciteit. De partij kreeg veel steun voor een voorstel om een aanpak te ontwikkelen die niet alleen energiearmoede tegengaat maar ook de inwoners  ‘ontzorgt’ en ondersteunt. Dat plan moet over een jaar klaar zijn. 

Onlangs bleek uit een rapport van TNO dat 550.000 huishoudens in armoede leven. Het zouden er door de energiecrisis nog eens bijna 200.000 meer kunnen worden. Het overgrote deel van deze huishoudens woont in een huurhuis (87 procent). Ook schuldhulpverleners en het NIBUD waarschuwen al langer voor energiearmoede. 

BRON:

https://www.ad.nl/zoetermeer/zoetermeer-gaat-energiearmoede-te-lijf~a24593fd/

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...