‘Verouderde en onveilige winkelcentra in Zoetermeer moeten aangepakt worden’

Verouderde en onveilige winkelcentra in Zoetermeer moeten worden aangepakt. Dat vindt PVV Zoetermeer, dat schriftelijke vragen stelde nadat ondernemers in deze krant hun zorgen uitten na een overval op de Albert Heijn in Seghwaert. 

Wij maken ons, net als de ondernemers, zorgen over de staat van winkelcentrum Seghwaert”, zegt Jeremy Mooiman, fractievoorzitter van PVV Zoetermeer. ,,Het is zeer zorgwekkend dat ondernemers het winkelcentrum achteruit zien gaan en bang zijn voor een nieuwe overval. Is het college op de hoogte van deze signalen? En wat is er mee gedaan?”

Overvallen

Vorige week werd de Albert Heijn aan de Petuniatuin overvallen. De dader is nog niet opgepakt. Mooiman ziet het college graag in gesprek gaan met de ondernemers uit het winkelcentrum. ,,We moeten goed naar hen luisteren. Hoe zouden zij het willen veranderen? Het winkelcentrum is nu te donker en ingesloten.

Ook andere winkelcentra moeten aangepakt worden, zoals in Meerzicht en Buytenwegh. Ja, dat kost geld, maar dat is beschikbaar. Het college heeft onlangs een voorstel aangekondigd om zes miljoen aan duurzaamheid te spenderen. Dat geld zien wij liever naar de veiligheid gaan, omdat veel plekken in Zoetermeer achteruit gaan.”

BRON:

https://www.ad.nl/zoetermeer/verouderde-en-onveilige-winkelcentra-in-zoetermeer-moeten-aangepakt-worden~a2577378/

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...