PVV Zoetermeer: 'Zorg voor onze horeca en ondernemers'

PVV Zoetermeer vindt de huidige coronamaatregelen niet proportioneel en wil dat er in de stad meer ruimte komt voor de horeca en andere ondernemers. De partij wendt zich tot het college met schriftelijke vragen.

'Ondanks dat het aantal coronapatiënten in de Nederlandse ziekenhuizen laag is en onder andere 21 burgemeesters uit Zuidoost-Brabant, zestien burgemeesters uit Noord-Holland Noord en de Provincie Overijssel brandbrieven hebben gestuurd om de coronamaatregelen flink te versoepelen of af te schaffen, wordt maar mondjesmaat (onder voorwaarden) ruimte gegeven en mag de horeca nog steeds niet open. De PVV vindt dit onaanvaardbaar.'

De fractie van Jeremy Mooiman en Peter Smitskam stelt dat het coronabeleid 'al langere tijd voor veel mensen onnavolgbaar is' en 'een bestendig maatschappelijk toekomstperspectief ontbreekt tot op heden'.

Aansluiten bij protest

Ook bij de Zoetermeerse horeca staat het water aan de lippen en de lokale PVV-fractie wil dat het college zich inspant voor betere steunpakketten en overweegt zich aan te sluiten bij de andere gebieden in Nederland waar de horeca uit protest wordt gedoogd, zoals in Valkenburg en Hoorn.

Nasleep

Verder vraagt de PVV naar het zorg dragen voor gedupeerden in de toekomst en of het stadsbestuur daartoe bereid is in de nasleep. 'Zo hadden én hebben Zoetermeerse horeca, ondernemers en evenementen het erg zwaar. Veel van hen hebben financiële problemen opgelopen of zijn door de onzekere situatie gedwongen gestopt, wat ook zijn weerslag heeft op de lokale economie en werkgelegenheid. Daarbij komt ook nog de psychische schade die mensen ondervinden door de coronamaatregelen. Het is hoog tijd dat de aanpak en koers van het kabinet wijzigt.'

 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...