PVV Zoetermeer is TEGEN het nieuwe afvalbeleid

De PVV Zoetermeer heeft tegen het nieuwe afvalbeleid van het college gestemd. Ook duizenden Zoetermeerders tekenden verzet aan, waardoor u zich op 14, 15 en 16 maart tijdens de gemeenteraadsverkiezingen middels een referendum ook uit kunt laten over het beoogde afvalbeleid.  

De PVV is tegen het nieuwe afvalbeleid. Wat ons betreft zijn de plannen van het college om de grijze bak nog maar 1 keer per 4 weken te legen onacceptabel. Wij vrezen uitpuilende bakken en nog verdere vervuiling dan nu al het geval is. Ook zijn wij tegen de plannen om te stoppen met het gratis ophalen van grofvuil en zijn wij tegen de invoering van DIFTAR. We zien de voorgenomen veranderingen van het afvalbeleid als een slechte zaak. Waar veel gemeenten stoppen met een dergelijk beleid, wil de gemeente Zoetermeer onze inwoners juist opzadelen met extra problematiek. Dit alles in het kader van méér afvalscheiding, terwijl een groeiend aantal gemeenten stopt met bronscheiden en inzet op een andere methode.

Welke oplossing voor afval streeft de PVV na? 

Zoetermeer kan zich wat de PVV betreft beter aansluiten bij het groeiende aantal gemeenten dat inzet op nascheiding. Dit is efficiënter en levert minder overlast op voor onze inwoners. 

De nascheidingsinstallatie van de Afvalverwerking Rijnmond (AVR) bijvoorbeeld scheidt en sorteert folies, plastics en drankkartons uit het reguliere huishoudelijk restafval. Elke dag ontvangt de AVR restafval uit onder andere de gemeenten Leiden, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. De teruggewonnen plastics en drankenkartons worden gesorteerd en/of direct aangeboden bij recyclers. Met het nascheiden van plastics en drankkartonnen helpen ze gemeenten een ‘mechanisch handje’ in het realiseren van hun doelstellingen, en blijven onze inwoners extra problematiek bespaart. 

Stem dan ook NEE tijdens het referendum over het nieuwe afvalbeleid, zodat we aan de slag kunnen met beter beleid zoals nascheiding waar onze inwoner wél centraal staat. 

Infographic: hoe werkt nascheiden? 

PVV_Zoetermeer_Nascheiding_AVR.png

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...