PVV Zoetermeer dient 9 moties in
De PVV Zoetermeer heeft bij het voorjaarsdebat van 28 juni 2018 negen moties ingediend. De moties gaan onder andere over ouderen, onderwijs, participatie, jongeren, democratie, identiteit, wonen en meer. De PVV Zoetermeer maakt zich sterk voor een eerlijk en leefbaar Zoetermeer.
Een van de moties die de PVV heeft ingediend roept op tot de organisatie van een Zoetermeerse dag van de verantwoording, dit bewezen concept stelt ons in staat om de kloof tussen politiek en burger verder te dichten. Het is niet zomaar een ontmoeting met raadsleden, maar een dag waar men daadwerkelijk inhoudelijk met elkander in gesprek gaat over thema’s aangedragen door burgers en raadsleden. Vervolgens doen we ook iets met deze input. Burgers en raadsleden kunnen samen vragen opstellen om in te dienen bij het debat over de jaarstukken, het lijkt ons dan ook goed om de eerste editie nog vóór de volgende bespreking van de jaarstukken te organiseren. Al met al een goede kans om samenwerking en transparantie te bevorderen. Deze motie diende GroenLinks, PvdA, D66, LHN en de PDvZ samen met ons in.
Ook zijn we als PVV van mening dat er aandacht moet zijn voor zowel onze jongeren als onze ouderen. We hebben dan ook de moties ‘’Bestrijden eenzaamheid doen we samen’’ en ‘’Leren voor jong en oud’’ ingediend. We zien hier een geschikte en faciliterende rol voor de gemeente om verschillende partijen bij elkaar te brengen. Beide moties hebben CU-SGP, PvdA, LHN en PDvZ samen met ons ingediend.
De motie ‘’Melden ieder voornemen tot windenergie’’ hebben wij ingediend omdat wij het van uiterst belang vinden dat de gemeenteraad vroegtijdig op de hoogte is wanneer er voornemens tot windenergie zijn. Om informatie en mogelijke alternatieven te onderzoeken lijkt het ons gepast dat we in een eerder stadium kennis krijgen en niet pas aan het einde van het proces bij de vergunningverlening. Op deze manier kunnen we een hoop tijd besparen en bureaucratie verminderen. Tevens is het zo dat het maatschappelijke gewicht van het thema windenergie snellere informatievoorziening waarborgt. Zoetermeer Vooruit, LHN en PDvZ diende deze motie samen met ons in.
Onze motie ‘’Nederlandse en Zoetermeerse vlag in de raadszaal’’ zien wij als een goed instrument om onze nationale driekleur de plek te geven die deze verdient. De nationale vlag heeft een heldere, verbindende en respectvolle functie waar vele van ons volk voor hebben gestreden. Zeker in de raad zou de nadruk daar op gelegd mogen worden en het respect aan onze natiestaat geuit mogen worden. Deze motie diende CU-SGP en LHN samen met ons in.
Natuurlijk zouden we de PVV niet zijn als we niet kritisch naar zaken durven te kijken en we hebben dus ook de motie ‘’Inzichtelijk maken bijstand statushouders’’ ingediend. Dit omdat statushouders landelijk gezien veelal in de bijstand terecht komen en blijven. We willen weten wat de cijfers in Zoetermeer zijn zodat we kunnen bijsturen waar nodig.
Ook vragen wij als PVV Zoetermeer middels onze motie; ‘’Eerlijke huisvesting, geen voorrang statushouders’’ om de eerlijke behandeling van onze eigen mensen die wachten op een woning. De gemeente kan het niet maken om die mensen in de kou te laten staan terwijl statushouders vooraan in de wachtrijen worden gezet ten kosten van de mensen die hier al zolang bijdragen leveren aan onze maatschappij. We riepen het VVD in het bijzonder op om de verkiezingsbelofte van Mark Rutte niet te laten liggen. Hij was heel duidelijk; ‘’Asielzoekers die kunnen blijven mogen niet langer worden voorgetrokken bij het toewijzen van een huis, deze moeten keurig achteraan aansluiten in de rij’’. Helaas stemde het VVD toch tegen.
Verder heeft de PVV de motie ‘’Geen opvang uitgeprocedeerde asielzoekers in Zoetermeer’’ ingediend om te voorkomen dat illegaliteit wordt beloond. On-gedocumenteerd, illegaal en geen grond om in Nederland te verblijven betekent dus geen vrijkaart.
De PVV heeft tot slot ook een motie ingediend om papierverspilling in de raad tegen te gaan, ''Stoppen verspilling papier''.
Voor meer informatie / persverzoeken: Contact