PVV blij met dierenwelzijnsbeleid en wil strenger optreden tegen dierenmishandeling

De gemeenteraad sprak over het dierenwelzijnsbeleid van de gemeente dat is voortgekomen uit een aangenomen PVV motie. Tijdens de bespreking van dit onderwerp is nog een motie van de PVV aangenomen.

In 2019 diende de PVV fractie een motie in met de naam; ‘’Een officiële koers, dierwelzijnsbeleid Zoetermeer’’. De motie werd indertijd met een grote meerderheid aangenomen. 

De PVV diende de motie in vanwege een aantal redenen. Dierenwelzijn is ons inziens een belangrijk thema, maar tot op heden ontbrak integraal beleid daarvoor. Ook lagen er onbenutte kansen en mogelijkheden om meer te kunnen doen, en daarnaast spraken wij verschillende dierenwelzijnsorganisaties alsmede inwoners, die aangaven ideeën te hebben, met de gemeente in gesprek te willen, of meer te willen doen aan dierenwelzijn in Zoetermeer.

Op 31 januari 2022 lag de uitwerking van de motie voor. Het heeft weliswaar even geduurd, maar het opgeleverde resultaat is goed. Het is een duidelijk beleidsdocument geworden waarmee een concrete stap gezet wordt richting het verbeteren van dierenwelzijn in onze gemeente. Het wordt het gebruikt als dynamisch document om ook de komende jaren mee verder te werken.

De gemeente hanteert verschillende thema's met een groot aantal actiepunten. Zo gaat de gemeente o.a. jaarlijks een bijeenkomst met alle dierenwelzijnsorganisaties organiseren, zet de gemeente op verschillende manieren in op bewustwording en neemt zij preventief maatregelen om dierenmishandeling te voorkomen, alsmede andere acties. 

Daarnaast diende de PVV tijdens het debat nog een motie in, om onderzoek te doen naar de mogelijkheden om het instrument dwangsom en of de bestuurlijke boete te gebruiken in de strijd tegen dierenmishandeling, naast e.v.t. aanwezige strafrechtelijke vervolging door justitie, om mishandeling te bestrijden en of herhaling daarvan te voorkomen. Ook deze motie werd met een ruime meerderheid aangenomen. Zó! Zoetermeer diende de motie mede-in. 

Hier kunt u de motie vinden:

Motie - Mogelijkheden strenger optreden tegen dierenmishandeling

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...