Motie ''Starterslening voor Zoetermeerders'' aangenomen!

De PVV, FvD, LHN, ZV en PDvZ dienden gezamenlijk een motie in om een starterslening voor inwoners van Zoetermeer te onderzoeken. De motie werd aangenomen.

Vanwege de woningcrisis is het voor starters extra lastig om een woning te kopen. Ruim 250 gemeenten bieden mede daarom de mogelijkheid tot een starterslening aan. De starterslening is een lening waarmee nét een beetje extra kan worden geleend voor de aankoop van een eerste woning. Zoetermeer biedt helaas geen starterslening aan, terwijl dit instrument jonge (thuiswonende) Zoetermeerders een kans kan bieden om tóch een woning te kopen in Zoetermeer. Het is voor ons belangrijk dat Zoetermeerse starters die in hun stad willen blijven wonen dit kunnen doen.

Daarbij willen we wel specifiek dat wordt meegenomen dat de starterslening alleen aan inwoners van Zoetermeer wordt aangeboden. Met deze toevoeging voorkomen we dat men deze regeling van buiten Zoetermeer gebruikt, en dus meer druk veroorzaakt. We willen juist Zoetermeerse starters een extra mogelijkheid bieden. De motie werd met 33 stemmen voor en 5 stemmen tegen aangenomen. Door het aannemen van deze motie gaat het college serieus aan de slag met een onderzoek voor een starterslening voor Zoetermeerders. 

U kunt de motie hier vinden;

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...