Géén windturbines in het Balijbos en Westerpark! PVV moties daartoe aangenomen.

De gemeenteraad heeft het standpunt ingenomen dat windturbines in het Balijbos en Westerpark onwenselijk zijn, en dat de mogelijke realisatie daarvan (en verzoeken daartoe) tegengegaan dienen te worden. 
 
Het college weigerde de locaties uit te sluiten, tot verbazing en ergernis van de raad. De verantwoordelijk wethouder gaf aan dat hij deze locaties tóch mee wilde nemen in een verkenning voor mogelijke windlocaties. Dit zou verschrikkelijk zijn voor de omwonenden van o.a. het Balijbos, die al jaren strijd hebben gevoerd tegen windturbines op die locatie. De heer Hofker sprak namens actiegroep Balij Windmolen Vrij in, en pleitte ervoor om de PVV moties te steunen zodat er bij de zoektocht naar windlocaties vooraf duidelijk kan worden gemaakt dat deze locaties niet op de onderhandelingstafel liggen. 
 
De raad en omwonenden zijn duidelijk; er is géén draagvlak.
Het is van groot belang dat raad en college van te voren een duidelijk standpunt innemen over mogelijke locaties, zeker nu allerlei partijen weer op zoek zijn naar plekken voor windturbines. Het is fantastisch dat deze locaties nu van tafel zijn. Op deze manier blijft ons prachtige Westerpark en het Balijbos gespaard van de onrendabele en landschap ontsierende turbines. Omwonenden voeren niet voor niets al jarenlang een strijd tegen de realisatie van windturbines. Het is verbazingwekkend dat het college deze kwetsbare locaties, het Westerpark en de Balij, niet uit wilde sluiten. Ziet u daar al windturbines staan?
 
Uiteindelijk stemden 31 van de 38 aanwezige raadsleden voor de PVV moties, waardoor de raad zich officieel heeft uitgesproken tegen windturbines op de genoemde locaties. 
 
 

Nieuwsbrief ontvangen?

Wij sturen geregeld nieuwsbrieven om onze achterban op de hoogte te houden van nieuws & ontwikkelingen. Wilt u ook op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de nieuwsbrief door op onderstaande link te klikken.

Volg ons op...